Friday, December 21, 2012

cendawan

Aya | 19.12.2012 | satu gambar sama dalam banyak versi berbeza


kehidupan baru pada batang pisang

"Kunfayakun, Jika ALLAH menghendaki sesuatu hanya berfirman: 'Jadilah' ; maka jadilah ia."
(Surah Yassin, hujung ayat 82)

Dia Yang Maha Berkuasa dan Maha Menjadikan tiap-tiap sesuatu.















Wednesday, December 19, 2012

ceri

Aya | 19/12/2012 | 16:53pm

cherishing the sound of the rain and the bird chirping outside of my window..beautiful~

and my black-manja cat is sleeping beside me under my blanket..gladly she didn't hear the sound of that chirping..if she hear it..she would have wake up, jump out of the window n climb that tree to catch the bird but all her previous attempts had failed as the bird flew away..haha..pity her..

*really a view outside of my window*

i'll miss this moment when this season over..or even when i go back to perlis..huhuhu

Tuesday, December 18, 2012

in the middle of Disember

Salam. May peace be upon you.


eh, hari ni dah 18 Disember dah..lame tinggal dunia penulisan..kah9..not funny though..
the last post was 18 nov..one month enough ^_^
i've been missing reading the real books sooooo much...it is indescribable...oh and..my mission for this year wasn't accomplished..huhu..i only able to achieve half from my target..so sad.. T_T

and with today is 18th of disember..
there are 2 more weeks(lebih kurang) to start the new semester..and in april..will be going through the very first practicum for us all jan 2011 intake batch..wohho! can't wait..but with lots of nervousness..well of course..haha

oh and people keep talking about the movie 2012 is a comedy..hahaha..well i didn't watch that movie..


currently at home..hujan..dh 6 hari dengan hari ni kot..can't go anywhere..just stay inside..makan+watcing movies+watching anime+fb+watching tv+and the only thing that people will never get bored with..sleeping!hihi :D
going to spent the rest of the days left with these lah kot..hehe

hmm..and..really really really can't wait for it..hahhhhhhh....felt so long..


*in the middle of Disember..the last month of 2012..2013 coming very soon*

Sunday, November 18, 2012

hobi+makan+masak+and..

somewhere on Earth ^^


hobi terbaru ialah
or baru di'discover'..haha
apabila besendirian
suka memandang langit
melihat awan
dan apabila melihat awan yang pelbagai bentuk
suka menafsir atau mengimaginasi awan itu sebagai bentuk macam-macam
best buat gitu :D
cuba la jika ingin rasa juga ;)
ada hari tu..hari jumaat..tengok awan..pahtu nampak awan tu mcm bentuk anak dinosaur sedang tidur terlentang dengan kakinya ke atas..haha
pada suatu pagi hari tu di rumah..nampak satu awan berbentuk seekor swan dengan sayap yang pelik dan ada bentuk love yang kurang sempurna dekat lehernya
tadi petang..termenung di jendela..melihat langit..nampak awan berarak..mungkin hujan malam ini...kui3


berada di rumah untuk bercuti memang best
walaupun terpaksa menahan perasaan yang pelbagai..huhuhu..sabarlah hati
ramai orang suruh gemukkan diri..tapi nak buat macam mana..susah nak jadi gemuk lagi sekarang ni..mungkin jika anda jumpa saya selepas 10 tahun..saya akan jadi gemuk :p
dah seminggu lebih berada di rumah..tak pernah lagi saya tak makan banyak dan sokmo
asyik-asyik makan...asyik-asyik makan...
my mom pulak duk compare me and my sis
my sis makan sikit tapi cepat naik badan
me..makan banyak and sokmo tapi badan tak naik-naik
alhamdulillah..hehehe
banyak sudah kempunan yang sudah dilangsaikan..hehe
tapi banyak lagi in the list ni :D
sabar..cuti ade sebulan lagi..haha


cuti ini jugak
dengan azam untuk belajar masak lagi dan lagi dan lagi
asyik-asyik masak maggi je yang reti
so nak kena belajar masak la..nanti senang hati suami kalau isteri pandai masak..ahaks
and jimat..takde asyik pegi makan kat kedai je :D
tapi setakat ini..masih di tahap..haih..the learner still
huhuhu
but
yesterday done with coconut jelly..sedap!! :D
and char kuey teow coming soon (kerana kepingin char kuey teow yg di perlis..sebab sekarang di rumah..so akan cuba buat sendiri lah ;) )
bubur pulut hitam coming soon
nasi kerabu coming soon
sotong celup tepung coming soon (ini jikalau sotong takde mahal sangat..haha)
last tuesday pergi pantai irama dengan geng sekolah menengah..teringin nak cari sotong celup tepung..tapi sct yang kat sini diorang buat lain..teringin nak makan yang macam selalu makan kat perlis..huhu


untuk isi masa cuti selain dari makan..main game..cuba cari kerja
bertanya di sana sini
dapat yang jauh..kat parkson kb..dah la ada shif sampai kul 10 malam..tak dapat la nak terima kerja tu..though gajinye..wauuu..masyuk..haha
lastly dapat kerja sangat dekat dengan rumah..haha
5 minit pon xsampai pegi ngan moto
kerja kat tempat orang canting batik
tapi ni yang kecik je
bukan kilang batik yang besar
mereka asingkan kepada beberapa tempat..
disitu ada canting dengan warna
then pegi hantar kat tempat lain pulak before siap satu kain batik yang cantik yang akan dijual dengan harga beratus-ratus itu..hahaha
so what i did for the time being is tracing the drawing from a piece of batik yang telah dicanting dan diwarna onto a new piece of kain batik which is..of course white in colour..
soon..dunno when lah that soon..
they say they will want me to canting..yang guna lilin tu..
itu takut..sebab takut jadi rosak..huhu
but well..belum cuba belum tahu :)
kerja kali ni memang fun molek
waktu kerja start dalam kul 9 dan boleh balik ikut suka hati..haha
and dah 2 hari tak pegi keje sebab kain takde stok..best oh!
tapi boring lah pulak duk kat rumah doing nothing saje..haih
buku-buku pun takde untuk dibaca..huhu
ibarat macam balik ni balik duk bawah tempurung..sebab tak dapat nak membaca..hahaha


hahh..dah panjang sangat dah ni
dah tertunai dah kot hasrat anda yang berkenaan..kan? :p
nak pergi makan lagi lah :D

Saturday, November 17, 2012

now i knew

reminiscing that night
when listening to that for almost an hour
until i got nose bleed
it's so funny lah awak
really you know
when i reminisce it now
i always wanna laugh
now i knew
how it is
and
that makes me resisting for more

Thursday, November 08, 2012

khamis

khamis~
khamis 8 nov 2012 paling istimewa kot...kah3
pukul 3 pagi hidung berdarah
sejam layan 'main bubbles'
pukul 4 pagi kemas bilik sampai pukul 5 pagi lebih
tak tido lagi ini malam
pukul 7 pagi gerak keluar dari ipg
dekat pukul 8 loya nak muntah sebab angin (kalah orang yang pregnant..adehla..haha)
pukul 8.30 pagi naik bus dan gerak keluar dari perlis
tido all the way the journey tapi banyak terganggu dengan seni bunyi penumpang bas tu
almost nak kena tinggal time stop rest sebab keluar pergi solat lewat..fuhh
pukul 6 petang sampai di kota bharu..hoyeah!
akhirnya dapat hirup udara kelantan kembali
pukul 7.30 malam baru dapat sampai di rumah alhamdulillah..huhu..menunggu orang datang ambil
kena kemas bilik sendiri..layanan paling istimewa
santap nasi dengan daging masak kurma..oh heaven!
bestnya duk kat rumah..boleh makan banyak-banyak..duit tak habis banyak..wohhoo!!
tapi walaubagaimanapun bakal tetap merindui di sana..sebab bantal bucuk telah ditinggalkan di sana..huhu
dan merindui~

bagi makan ikan kat tasik hanafi

Wednesday, November 07, 2012

alhamdulillah

alhamdulillah it's over
sem 4 is over
now it's time to berserah padaNya
He knows what's the best for us all :) ^^

now it's time to...enjoy life for a month n a half
yippee!!!!
hak3


going back to kelantan tomorrow
hoyeah!!

Monday, November 05, 2012

reminiscing

now the clock on my lappy's desktop showed 3.36 am
haven't sleep yet tonight..or so called tonight as now it should be called morning..haha
i think it serve me well as i had been sleeping a lot through the day..and being awake for the rest of the night..wohho!
and now i'm still trying to go through all the notes and slides and comprehend it well..as my mind always being disturbed by all those good memories..made me reminiscing it a lot..when i'm trying to digest all those things that i need to understand to answer later's paper well..the paper ought to be at 8.30 'til 11 am.
i gotta be holding myself well tomorrow..cuz i might have sleepiness/dizziness/'kepala tak berapa betul'..but gotta go through the 2 and a half hours paper..of teaching of grammar..it might sound easy..but the truth is it won't be..huhuhu
this is the first time that i did like this..
staying awake for the rest of the night where i'm going to sit for a paper the next morning..oh!

just now had a rest..for..ahaha..more than an hour..spent at youtube channel..adoi!

Wednesday, October 31, 2012

dengar

sambil study dengar radio hitz.fm online..
ketika ini, terasa seperti study ingat lirik setiap lagu dengan lebih mendalam daripada faham apa yang perlu dibaca untuk exam..oh!apakah~
mungkin menambah vocab untuk menggoreng essay utk paper teaching of writing esok..hehe ^^ :p

gambar lama..mouse tu pon dah lama rosak..haha

Monday, October 29, 2012

isnin

assalamualaikum
hari ni isnin
bermaksud
hari ni kami akan menempuh first paper utk final exam di sem 4
dan dua minggu lagi sem 4 ini akan berakhir
paper seterusnya
rabu dan khamis
dan minggu depan pula
isnin dan rabu
khamis saya akan balik kampung..wohhoo!! :D
tak sabar kalau ingat yang itu..ahaks
tapi..exam ni..hmm...kena ingat lebih lagi..huhu
dalam tak sabar nak tunggu itu..
tak sabar nak tunggu khamis ini jugak..hihi :D ;)
hahh
doakan kami dipermudahkan segala urusan olehNya
dan dapat menempuhi exam ini dengan baik insyaAllah

sekejap ja rasa
dah sampai penghujung sem 4
awal tahun depan bakal start dengan sem 5 insyaAllah
dan bakal berpraktikum buat pertama kali insyaAllah..oh!nerveous!huhu

Nero | 16.7.2012 | gambar tak berapa nak berkait tapi saya suka gambar ini ^^

Saturday, October 27, 2012

menyimpan

Nero | 31.10.2011 | Kurung Tengar(kot nama tempat ni..area Kuala Perlis) | gambar tak berkait dengan post.tadi korek koleksi lama ^^



bukan senang....
menyimpan~

iya..
bukan senang kan?

hatta duit..rahsia..amanah..atau apa-apa sajalah..
bukan senang..
tapi 
tak mustahil kan?

yang pastinya..
bukan senang






*entah apa lah yang dikarutkan ini..haha

Thursday, October 11, 2012

ujian lagi

alone with Nero at Tasik Hanafi someday in May 2012 | gambar takde motif dengan post pon


fikir secara rasional.
itu semua adalah ujian.
dariNya.
untuk menguji seutuh mana rasa itu.

insyaAllah akan terus tabah.
akan terus bertarung untuk mengutuhkan lagi rasa itu.
Ya Allah,
berilah kami kekuatan untuk mengharungi ujian demi ujian dariMu.
semoga kami akan terus kuat.
semoga ia semakin utuh.
terima kasih untuk ujian ini.

dan

terima kasih kepada manusia tersebut.

Sunday, October 07, 2012

beautiful

with Aya | the morning of 17 Ramadhan | while accompanying mom ^^



beautiful
is subjective

everyone have their very own different perspective of beautiful

but 
most important of all

we are..all..beautiful to Him..
cuz He had created us beautifully..perfectly..


and
i think that the picture above is very beautiful


Alhamdulillah..thanks to Him ^^

Thursday, September 27, 2012

fever

demam
rest..tido banyak..
batuk..pening..lenguh-lenguh badan
pegi klinik..dpt ubat
makan ubat..ubat pahit
not very best part of sakit is because gotta telan ubat yang pahit like the one that i got..it's antibiotik pulak tu..need to finish it all..haih
but the sweetest part is..sakit is insyaAllah a kifarah dosa..insyaAllah boleh menghapuskan dosa-dosa..astaghfirullah

usually for me..when i'm sicked..it is time for me to bermanja..back home i have my mom..but here..hmm..even to eat or take my medicine..i need to be forced..if not..i won't be eating though i'm hungry and of course won't be taking my medicine
and when i demam..i used to go to the clinics with my dad..and on the way back..he usually will stop at fruit's shop to buy me some fruits..usually apple..or he'll asked me what i want to eat..that answered..the memories that he created will never be forgotten til i'm old..insyaAllah
the words..'you gotta be strong..u gotta forced yourself to eat and take your medicine..'..okay..i'll take it into account..

Friday, September 21, 2012

nyekit

assalamualaikum..kepada pembaca post ini..jika ada orang yang baca lah..jika ada..salam jangan lupa jawab tau ^^



u know girl, i've been keeping it in my heart
u've been hurting me for many times for so long
and u haven't lower down your ego to say sorry to me..not even once
i'm the one who had been trying to put it away..to talk to you back..to be good again with you..for the sake of friendship (friend lah sangat! cuz i felt u're not considering it as friendship at all as u've been behaving like that..u deserve it)
but, i'll never forget the things that u had done to me..i'm not promoting that i'm not being good here..but..when u've been hurted so many times..u can't stand it anymore..it's not just being cut, but bleeding up to critical level..

Friday, September 14, 2012

kata-kata makcik

"sedap dengar dia cakap" berkata seorang makcik yang sangat peramah.

(ohh...malunya saya makcik...segan ngat rasa ni..hahahak..)



semoga segala apa yang didoakan oleh makcik akan dimakbulkan oleh Dia insyaAllah :)

Saturday, September 01, 2012

anak-anak kucing

Nero



Sabda Nabi SAW:

"Tidak sempurna iman seseorang kamu itu, sehinggalah ia mengasihi saudaranya sama seperti dia mengasihi dirinya sendiri."

(HR Al-Bukhari dan Muslim)


*walaupun mereka sering bergaduh, berbeza warna..tetapi mereka tetap saudara, lahir dari ibu yang sama..air yang dicencang takkan pernah putus*








Tuesday, August 28, 2012

fenim

dapat dari facebook


haih...all above i did kot....adoii
cuma yang last tu...myself takde dimple pon..hihi
and lagi sedihnya...my weight pon turun dengan mendadak..adakah sebab stress jugak? T_T
dah la takleh lari dah dari stress yang macam2 samada sedar ataupun tidak
hmmm...taktau dah macam mana nak live your life to the fullest ni..
karang jadi nak naik katil je banyak sebab stress..one of the way nak lupa stress..tapi lepas tu sedar kerja banyak lagi..jadi makin stress..haha...adoila..stress betul.. 



Friday, August 24, 2012

rendu

hasil Nero | 06082012




baru jumpa sekejap dah boleh teringat dan merindu?

iye boleh...

oh rindu dekat abah...dan umi..

Sunday, August 05, 2012

doa

"Dan Tuhanmu berfirman, "Berdoalah kepadaKu, nescaya akan Aku perkenankan bagimu."
Surah Ghafir (40):60



Dani|3007





Ketika sujud kepadaMu, 
Dengan penuh pengharapan dariMu, 
Doa dititipkan sepenuh hati untukMu, 
Dua doa menjadi satu. 
(bb, 2907)







Monday, July 30, 2012

questions??

1st Ramadhan 1433H | merenung memikirkan persoalan-persoalan | feeding the fishes(well..they aren't fasting..hihi..but i am)





all kind of questions suddenly keep coming in my mind(eh..sounds right or not eh?)
this is because of the many questions asked by other person
and
honestly
i'm not quite sure myself
i don't know how it happen
i don't know when it starts
i just don't remember
and what i remember is
suddenly i think it's becoming a lot
like mushrooms that grow after rain(eh?hahaha~ google translate..kui3)
i also need to explain repeatedly what have go wrong which i also don't know why
and just when a few people commented about it
just then i realised
and i realised that i need to do something
and..
alhamdulillah Allah showed me the way
now on treatment
insyaAllah it will be gone
cause He will give the cure insyaAllah :)
allahumma amiin :)
what i need to do is just
be patient
be disciplined in eating the medicine..treating my self well..in my confinement too..haih..huhu




today it's 3 weeks already
alhamdulillah
there are changes and improvement
waiting for more improvement
insyaAllah :) 

Tuesday, July 24, 2012

bunga

Qurratul 'Ain = penyejuk mata

"berbunga-bunga"..nak cari bunga lain tapi jumpa yang ini saja.. [kredit]

yang ini mahu selit jugak lah..sebab suka tengok bunga-bunga ni jugak [kredit]

Saturday, July 21, 2012

you?




smells like you
i'll always miss 


felt so long now
since the last time


praying to Allah
there will be time soon


for me 
to cuddle in it


though sometimes
it smells annoying
it still smells like you


and the other times
it smells good
it also smells like you


no matter how it smells
i always like that smell
i'll always miss that smell
always
praying to Allah












*can this be a poem?hehe







Thursday, July 19, 2012

dugaan..lagi?



oh dugaan
walau sekecil mana pun ia hatta hingga sebesar mana pun 
tetap dugaan..ujian..
dan pastinya lah
ianya dari Pencipta kita semua, Ya Rabb
tujuannya
tak lain tak bukan
untuk menguji kita
dan menilai tahap ketakwaan kita kepadaNya
dan menapis hamba-hambaNya yang terbaik
untuk mengisi tempat di syurga Firdaus
Allahu Allah
siapa yang tidak mahu mendapat tempat di syurga Firdaus
tidak terkecuali insan hina yang sedang menulis ini
tapi
berusaha
berusaha
berusaha
dasar TAKWA itu penting
perlu ada dalam diri


dugaan...ianya mengajar kita erti kehidupan yang sebenar
kerana jika kita refleks kembali..
setiap dugaan itu pastilah ada hikmah disebaliknya
nah!
itulah yang mengajar kita tentang kehidupan


dan disebalik menghadapi dugaan/ujian ini
kita perlulah tidak melupakan Dia
jangan sesekali lupakan Dia
dan juga..
jangan jadi 
ketika ditimpa dugaan/ujian/kesusahan sahaja kita mengingati Dia, tapi ketika mendapat kesenangan..ingatkah kita pada Dia? bersyukurkah kita? 
(oh..ingatkah aku..astaghfirullahalazim)
jadi
kita perlu pandang dugaan/ujian ini dari sisi yang positif
iaitu Dia menguji kita kerana ada sebab-sebabnya yang tertentu
ingatlah kebesaran Dia


setelah penerangan di atas berkenaan dugaan
Di telah pun menerangkan di dalam surat cintaNya kepada kita

Allah swt berfirman:

"Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: Kami beriman, sedang mereka tidak diuji dengan sesuatu cubaan?
Dan demi sesungguhnya! Kami menguji orang terdahulu daripada mereka, maka dengan ujian demikian, nyata apa diketahui Allah mengenai orang yang sebenarnya beriman, dan nyata pula apa diketahuiNya mengenai orang yang berdosa.”
(Surah Al-Ankabut: ayat 2-3)


tadabbur..fahamilah..hayatilah..dalamilah ayat cintaNya ini

Saturday, July 14, 2012

starting the engine

first assignment
to be submitted this monday
haih T_T
susah betul lah mahu start the engine..huuu
sudah sejam berlalu
tapi tak berjalan lagi ni T_T
ended up bukak folder2 nasyid yang lama2
wahh
menggamit kenangan..hihi
sebab banyaknya yang dah lama tak dengar dan jugak dah jarang orang mainkan nasyid2 tersebut
dan jugak..menggamit kenangan kepada seseorang yang berada nun disana..huu
had put all of it in the playlist
gonna listen to it
while
emm...starting the engine..hihihi
need to finish it tomorrow
and
second assignment coming to be submitted this friday
busy time had come i guess







*the progress of the treatment
  -tomorrow will be a week
  -kulit menggelupas..
  -tak senang untuk menahan diri dari makan makanan yang mengandungi bahan yang perlu pantang tersebut..huk3~ especially telur..sebab banyak makanan yang ada telur..suddenly now..when buying food..need to read all the ingredients first before purchasing it..belajar2! 

Wednesday, July 11, 2012

oh

oh manusyia

i'm tired u know

yeah

i do

don't u feel the same?

Monday, July 09, 2012

jumpa doktor

assalamualaikum wbt


oh..it's 19 of sya'aban today..that makes the ramadhan is coming in 11 days..that's not very long to go..lets be prepared to welcome ramadhan ^^


okay..enough with the intro

i wanna tell the story bout my decision and my trip yesterday
bout past two weeks ago
a lecturer asked me what happened to my face..with all those acne that comes out too much
so she suggested me to go to see the doctor
after i asked around
a friend of mine suggested me to go to dr venkat and the clinic is in AS
so after the allowances dh masuk
i went yesterday and saw him n got a consult from him about what happened to my face
and he said it's about the unbalance hormones..haih T_T
so...well..after some talks
he suggested to take that medicine...
and after discussion, i agreed
the first visit with the medicine already costed me rm295..wuaaa~
and during next and next and next month i gotta go again to take the pills


and
the said thing is
i've to pantang this four kind of foods
-ice cream (which i like the most..huhuk)
-egg (this is not easy..cuz many food that is cooked with egg)
-nuts
-chocolate (nasib baik i'm not much a chocolate lover)


and more or less it'll gonna take about 6 months for everything to cure
so i gotta wait til the pantang time ends..huhu


because i need to start to take my medicine and my pantang today
so yesterday..i ate foods that i can't eat during my pantang
which is...of course ice cream..hihi
and also blueberry cheesecake..yang dah sangat lama teringin nak makan..akhirnya tercapai ^^
and also char kuey teow.. i can't eat it anymore cuz there's egg in it :(

Sunday, July 08, 2012

syukur

alhamdulillah
wa
syukurillah
Ya Allah
for granting me with all these
and helping me to go through so much
alhamdulillah
i'm so grateful

i like this picture..reason? nothing :')

Sunday, July 01, 2012

ujian

suka!


"Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka telah ditimpa kepapaan (kemusnahan hartabenda) dan serangan penyakit, serta digoncangkan (oleh ancaman bahaya musuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman yang ada bersamanya: Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?" Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah)."


"Or think ye that ye will enter Paradise while yet there hath not come unto you the like of ( that which came to ) those who passed away before you? Affliction and adversity befell them , they were shaken as with earthquake , till the messenger ( of Allah ) and those who believed along with him said : When cometh Allah ' s help? Now surely Allah ' s help is nigh."


[Surah al-Baqarah(2): ayat 214]

Saturday, June 30, 2012

gula





27 June 2012


moto-car-chitchat-yes-manis.gula-miss-moments








*bila entah boleh nak ke ladang tebu chuping tu..huu




*badan sedang berperang..sel darah putih sedang melawan virus-virus yang sedang menyerang..

Thursday, June 21, 2012

result~

result~
result~
result~
result~
result~
result~
result~

haih....bila entah nk keluarnya..huhuhu
dah cuak ni rasa menunggu



sem baru
rasa masih rajin.kot.
tapi..
entah kenapa..
huarghh
mengantuk walaupun kira dah cukup dah tidur at night..huhu

Tuesday, June 19, 2012

baru

new semester again
semester 4 PISMP
dan dengan itu
sem ini sem terakhir untuk SBE
dan
tahun depan..yakni tahun depan..bermula lah fasa praktikum pertama
Allah...terasa lama..tapi cepat je masa berlalu
pejam celik pejam celik
tinggal dua tahun lagi nak habiskan pengajian di sini
dengan berbaki 4 lagi semester
sebelum posting
dan ketika itu
cabaran dan tugasan sebenar bakal bermula..hoho
okay..put that aside first..praktikum pun tak lagi ni..haha

sem ni SBE before raya
jadi, saya membuat keputusan untuk menjalani SBE di sekolah sekitar rumah sahaja..supaya..dapat puasa lama sikit kat rumah..insyaAllah



di awal semester..biasalah tu..kalau dengar orang berazam macam-macam
tp..sampai je tengah..hmm..entah ke mana
(saya la tu..haih)
jadinya
sem ini
taktau mahu berazam ke tidak..haha (teruk betul la.. T_T )
i'll go as the flow and as the support received insyaAllah :)

Monday, June 18, 2012

rindu

baru berapa hari
rindu sama mereka
T_T
rindu
bangun pagi-pagi..cuaca sejuk..hidung pun jadi sejuk (kalau running nose tu normal)
bangun je ade ciktan di hujung kaki, menumpang kehangatan ^^
insyaAllah ada lagi :)












































































rindu
2 Jun 2012
rindu detik itu
rindu abah dan umi
















rindu
16 Jun 2012
rindu waktu itu
makan.makan.makan...rindu
rindu ayah dan mek

Sunday, June 17, 2012

here

assalamualaikum
here i am..
where?
maktab lah..haha
datang awal sedikit
just to waste time..kui3~
tak la..datang awal boleh kemas barang awal..lepas tu boleh relaks puas-puas..hihihi

semalam naik bus..selama almost 8 hours tu..i think i spent almost 7 hours sleeping..haha
it was a double decker bus, my seat dekat atas and paling depan..best rupennye duk atas paling depan ni..true! tak tipu..sangat best...well...lagipon i tido je banyak..hihi
met ramai ramai ipg students in the same bus..

alhamdulillah kul 6 lebih sampai hostel..
sebab ada coursemate(ida kecik..hihi) yang naik bus tu jugak..so balik dengan orang yang pergi amik dia..alhamdulillah..selamat duit teksi..hihi~ thanks ^^

Thursday, June 14, 2012

kenapa lah

aduhai
kenapa lah....
di mulut kata it's okay
tapi dalam hati rasa mau nangis...huhu












*rindu sudah sama bantal kecik itu yang ditinggalkan di sana..huk3

Wednesday, June 13, 2012

ketika rajin

aiskrim oreo is coming..soon ^^

beku cepat-cepat dan bagi sedap ye..ditujukan kepada my dear oreo icecream dalam fridge

jika anda juga ingin mencuba untuk membuat aiskrim oreo ini..sila google la resipinya..ngeh3~ :p
sangat-sangat simple ^^

Friday, June 08, 2012

lokcheng




pertama kali ke pantai untuk cuti ini
pertama kali ke pantai yang tidak pernah pergi
dan juga
pertama kali ke pantai dengan memakai baju kurung
siapa kata tak boleh?
boleh saja kan?hihi ^^
tapi
hmm...angin kuat waktu tu
hmm...kena pulun kawal tudung
emm..nanti selepas ini nak cuba ke pantai dengan berjubah la pula ^^
atau
di waktu akan datang
dengan berpurdah mungkin..who knows~


jumpa seorang budak kecik ini di pantai
dia montel..mata sepet..hahak~
anak siapa entah
main dengan layang-layang :)




alhamdulillah
akhirnya dapat melepas rindu pada pantai
merasai angin pantai
menghirup udara segar di pantai
melihat ombak menghempas pepasir pantai
merasai lembut dan halus pasir di pantai
memang rindu ini jika lama tak ke pantai
cuma satu yang masih belum terlunas
ingin makan sate ikan atau lebih dikenali sebagai lokcheng (betul la kot ejaannya ^^)

ini lokcheng



cuti berbaki seminggu sahaja lagi
nasib baik tak perlu terlibat dengan KAGOM
boleh bercuti di rumah lagi..hihi
buku yang perlu dibaca masih berbaki tiga
tinggal seminggu lagi
walaupun dapat bersenang lenang di rumah
namun
ada debarnya juga di dalam hati
berdebar menantikan keputusan peperiksaan sem 3 yang lepas..takut..huhuhu~
mengharapkan yang terbaik dan berdoa untuk yang terbaik
untuk saya dan juga anda semua
semoga kita semua masih dapat bersama hingga ke sem 8..insyaAllah :)




Thursday, June 07, 2012

persoalan di minda

ROLnya sudah hilang ketika ini..matahari juga tidak dapat dilihat kerana sebelumnya awan kelam.hasil Nero.














pertemuan pertama kali itu
diharapkan ada yang baik dihadapannya


pertemuan yang ada sedikit gentar pada mulanya..namun mula selesa dan tenang dan agak gembira berada di dalam kalangan mereka di akhir pertemuan itu
berharap akan senantiasa mendapatkan rasa itu




minda masih penuh dengan persoalan-persoalan yang masih belum terjawab
terasa agak lama untuk menunggu jawapan-jawapan itu
namun
apa lagi yang mampu dilakukan
selain dari bersabar, bersabar, bersabar
dan juga berdoa kepada Tuhan Pemilik Segala Makhluk, Allah Azza Wajalla
kerana Dia Yang Maha Mengetahui tentang setiap sesuatu
dan Dia yang menentukan segalanya

Monday, June 04, 2012

3 hari

3 hari telah berlalu
yang akan sentiasa kekal di ingatan
InsyaAllah :)
tidak mampu untuk diceritakan
kerana ianya sangat... indescribable..
biarlah ia berkekalan
semoga yang jalan yang terbuka dihadapan
kerana kita memang berharap dengan sepenuh harapan
dengan rasa kasih dan cinta kepadaNya dan Rasulullah


juga hari yang mengembalikan memori manis bersama si dia..kawan sejak darjah satu..si meera
mengenang cerita-cerita
lagu-lagu yang dulunya hot yang kini sudah menjadi evergreen..ohho!ini best!
mengorek rahsia diri
tahu mereka annoyed.oh!
harap anda dapat bersabar dan menerima hingga ke akhirnya


akhirnya mereka sudah selamat dilangsungkan
barakallahu fiq..tahniah..
kepada semua pasangan yang telah melangsungkan ikatan suci lagi direstui dan diredhaiNya sepanjang cuti sekolah ini
semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhirnya dan hingga ke syurga Allah
sesungguhnya itu destinasi kita insyaAllah

Friday, June 01, 2012

phew~

nur amni zahirah.10 months.



assalam
hmm
okay
hari ni jumaat...cukup seminggu balik ke rumah utk bercuti
tadi pusing-pusing ke bandar kb keseorangan..tujuan nak beli tiket
balik hujan..pecut jugak sikit2..ngeh3~ 
and i was stunned by the rainbow through out my journey home

and just a few minutes ago
nak simpan tiket yg dibeli tu ke dalam beg duit
dan saya baru perasan bahawasanya
saya telah tertinggal I/C dan kad matrik saya di maktab
ooh...i'm feeling so goood...hahak~
and rasa macam nak buat expression muka macam budak dalam gambar itu..boleh tak?hihi
saya tertinggal mereka berdua di dalam pencil box..yang disimpan di dalam kotak..
kerana pada petang khamis dimana ketika paper last untuk final exam..sy meletakkan mereka di dalam pencil box..dan lupa mengeluarkan mereka..terus menyimpan pencil box itu
kad matrik tak penting pun
tp I/C tu..emm..kalu ada urusan yang nak kena guna I/C..tak boleh buat lah nampaknya
nasib baik driving license masih diletakkan di dalam beg
survive dengan itu lah nampaknya..hahaha
tapi....sedikit rasa seperti 'pendatang asing' lah..boleh tak eh nak rasa macam tu?hahaha
tapi ada orang cakap I/C takde penting sangat pun..
okay..menenangkan diri..hahahaha
lagipun
ianya tetap akan berada di sana sehingga saya kembali ke sana..hurmm...
begitulah nampaknya
phew~ what a life eh...

Rembulan Tenggelam di Wajahmu


alhamdulillah
selesai baca buku ini..
tapi masih menghadam dan mentafsir maksud disebalik buku ini
dah dapat sebenarnya
tapi
entahlah
baca buku ini rasa macam berada di indonesia saja
tp
overall
ianya agak best
setelah hampir ke pertengahannya hingga ke hujungnya
ketika di awal-awal itu agak merangkak untuk go through every pages
but at the end..it thrills me to know how it goes and to know how it ends
buku ini ialah tentang..
err..perlukah menceritakan secara detail?
nanti tadop thrill pulok orang lain nak baca..hihi
tapi
ianya tentang
seorang watak utama dalam buku itu..yang mempunyai lima persoalan besar dalam hidupnya
persoalan yang kebiasaannya orang-orang biasa akan bertanya
me too might have that kind of questions in my life but i don't remember because it's gone now
jadi
sekiranya anda ingin mengetahui apakah persoalan-persoalan itu..sila baca buku ini..keh3~


buku ini bertajuk rembulan tenggelam di wajahmu
kerana
watak utamanya selalu gemar melihat rembulan (full moon) [eh, so do i and err]
dia mendapat ketenangan semasa melihat rembulan
dan
disebalik rembulan yang bersinar terang dan indah itu
ada yang tersiratnya
anda mahu tahu??
sila baca sampai habis ye ^^ ;)