Tuesday, March 22, 2011

titttttttt..........

when so much thing that i have to think at the same time, everything went crowded..luckily it doesn't explode.but feeling very uneasy.it can't be released yet.need to scream out loud.ouch! such people, making me feeling mad.hate parasites so much.please take note.the hormones are going haywire.my head too.having some kinda sickness that i can't identify.the lymph node swollen.having ulcer again.hate it.after one troubles, another one come.ohh...please make me relax for awhile.how am i going to manage all these things.arghhhh...........

Saturday, March 19, 2011

carefree

perasaan itu b'bolak-balik.aku sendiri pun tidak pasti.menambahkan kekeliruan aku sendiri.jadi aku tekad utk have a careless feeling.x payah susah2 fikirkan tentang itu lagi.dalam hidup ini banyak benda lagi yang aku boleh buat.bukan itu saja.ahhh...cukuplah sampai disini saja.mungkin hari esok takdir akan berubah.aku serahkan segalanya kepada Allah azzawajalla.

Tuesday, March 15, 2011

cuti

cuti sangat menyeronokkan..
yeehaa........

kenapa?-->
bleh duk lepak kat umah
bleh tgk tv puas2 smpi boring
blh mkan puas2..siap blh demand nk mkan msakan ape ( aku jd  penolong tukang msak n tkang mkn)
blh naik motor (even lesen xde lg, kat umah xpe)
blh bngun lwat (hihi)
blh....
blh buat mcm2 yg aku xleh buat kat mktb

utk sum up ape yg aku tlah buat sepanjang cuti ni

smpi pg sabtu,..dmam selsema. pastu plak kna hjan b4 naik bus, lpas trun bus, lpas smpi kat kb. mase naik bus tido x sdar kediri..smpi umh pg tu tido smpi tgh hari..penat weh..tmbh dgn dmam..ptg tu duk lepak je la..

ahad..call klinik gg kdai lalat..then dentist tu suh pg smbung my root treatment pg tu jgak. pg kul 11.10, 12.20 bru dpat buat treatment. stelah die m'cuci, mengorek, m'cucuk, m'x-ray, menampal blik, siapla b4 kul 1. blik naik mto,..mase otw dh rase skit ckit2..blik tu xleh n mkn, means xleh m'gigit sth yg agak keras..mkn biskut cecah air pun sakit..duss...mak aku ajak pgi kenduri, tp aku jd driver die je, skit gg xleh nk mkn. smbil2 tggu die bce RD march issue kat serambi umah m.cik tu,..mak aku ckp sdara aku jgak..ptg tlong mak aku siapkan jeruk 'mamei', sejenis sayuran. mlm nk start buat asgmt, tp x jln..huh

isnin..kelmarin la kn..hurm..xde buat pape sgt pun. bgn tido dh kul brape (kul 9 je pun)..kantoi dgn dia..hehe..hujan plak pg tu..igt nk pgi TH kat Bachok, tp cancel. start buat titas beberapa perenggan. petang tlong mak aku siapkn kangkung..smpi 150 ikat wooo.....nasib ade jiran yg dtang tlong jgak..even x b'upah..lpas asar pg Kubang Kerian jap, pgi bank-in duit utk dekna. otw tu mase lalu ke jambatan Pulau Melaka, nmpak ade org duk kayaking..bestnye..nk try jgak..otw blik plak nmpak grai jual nasi krabu,..lame x mkn. so pusing blik pgi bli 3 bungkus. dinner mlm tu mkn nasi kerabu. lpas solat isyak smbung blik wat titas. tp mak aku plak pnggil aku tgk citer P.Ramlee..haha..Nasib Do Re Mi,..tp aku nk tgk Do Re Mi. hurmm....xpelah..then smbg blik kul 11 lbh smpi kul 2..

pg ni bgn lwat lg...oh tdak! breakfast mkn bihun gorg dpan tv. then bkak lptp utk buat asgmt linguistic plak. tp x jln lg ni..byk gangguan.


last sun bday dia. aku yg happy cuz every day die call aku yg sblm ni mane ade call everyday mcm ni..tu pun sbab die ade free call. whatever la kn..x kesah pun. boring gak klau ckp hari2 nati. 

ari ni aku aim utk siapkn asgmt linguistic ni. esk blh siapkn bm. lusa blh fkirkn utk child dev., nk pgi sbe nati. ptg ni nk pgi satu kenduri lg. ptg mak aku ajak pgi umah nenek,..haa..nk tnye bju lame2..utk kostum big.

okeh..dh tgh hari..nk g dapur..

Saturday, March 05, 2011

oit! stop!

hish...manusia ni..

bnda mcm tu pun nk tnye..
oit! sedorla cket...
se'open' mane pun seseorang tu, msti ade gak sifat secretivenye, msti ade certain things yg die xmau bg tau..ni xkn sume bnda nk korek kot..igt aku ni ape..boneka? patung mainan yg blh dirobek2? huh! x tenteram hidup ak jap...geram pun ade gak..tp sabor je la yg blh aku buat..dkat mak bapak aku pun aku x crite..dkat my bff pun aku x penah citer..mmg kami b'dua open, blh ckp psal mcm2 even hal yg agak censor pun, tp bab satu ni mmg kami x penah kongsi ok! never until this moment..but maybe after we're a bit older..

dh la blh ckp aku ni mcm bdak2 lg..haaa..time aku bg tips2 yg agak dewasa tu..bru thu hang..

nape la deme curious mcm tu skali ye nk tau hal aku? aku mmg agak curious gak orgnye, tp xde la smpi thap mcm tu..aku blh kongsi psal hal lain, tp aku xkn ckp psal bnda ni dgn kwan yg bkan bff..i wanna keep this for the right person..xdenye aku nk heboh2..huh..

penat la melayan org yg mcm ni..m'buatkn aku rasa nk b'msam muka dgn mereka2..tp hati aku b'kata 'saborlah wahai munirah, x baik buat gitu, nk wat gano, sep dio tu manusia jgak,..x perfect..' thanks hati cuz oyak gitu ko aku..so aku buat biasa la, consider like nothing happenned..ok, chill!

live my life to the fullest..chill! but don't forget Allah!

3 in 1

errkkk!!!

drinking 3 in 1 instant coffee/nescafe is making me feeling unhealthy..it's like something went wrong with my body..i felt nervous, my heartbeat is fast, feeling not calm, diarrhea..huhu..can't concentrate well although it's working in making me not feeling sleepy.
 i like to drink it cuz it's tasty..ek? really? but, it's making me sick now..

this simptoms started last sem when i always drink this sort of drink. this year this is 1st time i drank it, and now i'm thinking to stop drinking this 3 in 1 instant coffee/nescafe. better to drink plain coffee.

hukhuhuk..anyway, i heard from a research last year that some brand of this drink are bringing harm to one's health who drank it. well, i don't really sure about it.

i swear i'll don't wanna drink it anymore.

Tuesday, March 01, 2011

thanks girl for the words that you said to me...wow! really touched me..how words can kill and inspire people..it's not killing me, it's helping me actually, but also may be killing my bad habit, to be a better one..thanks again..i'll try to be better next time..