Saturday, June 30, 2012

gula





27 June 2012


moto-car-chitchat-yes-manis.gula-miss-moments








*bila entah boleh nak ke ladang tebu chuping tu..huu




*badan sedang berperang..sel darah putih sedang melawan virus-virus yang sedang menyerang..

Thursday, June 21, 2012

result~

result~
result~
result~
result~
result~
result~
result~

haih....bila entah nk keluarnya..huhuhu
dah cuak ni rasa menunggu



sem baru
rasa masih rajin.kot.
tapi..
entah kenapa..
huarghh
mengantuk walaupun kira dah cukup dah tidur at night..huhu

Tuesday, June 19, 2012

baru

new semester again
semester 4 PISMP
dan dengan itu
sem ini sem terakhir untuk SBE
dan
tahun depan..yakni tahun depan..bermula lah fasa praktikum pertama
Allah...terasa lama..tapi cepat je masa berlalu
pejam celik pejam celik
tinggal dua tahun lagi nak habiskan pengajian di sini
dengan berbaki 4 lagi semester
sebelum posting
dan ketika itu
cabaran dan tugasan sebenar bakal bermula..hoho
okay..put that aside first..praktikum pun tak lagi ni..haha

sem ni SBE before raya
jadi, saya membuat keputusan untuk menjalani SBE di sekolah sekitar rumah sahaja..supaya..dapat puasa lama sikit kat rumah..insyaAllah



di awal semester..biasalah tu..kalau dengar orang berazam macam-macam
tp..sampai je tengah..hmm..entah ke mana
(saya la tu..haih)
jadinya
sem ini
taktau mahu berazam ke tidak..haha (teruk betul la.. T_T )
i'll go as the flow and as the support received insyaAllah :)

Monday, June 18, 2012

rindu

baru berapa hari
rindu sama mereka
T_T
rindu
bangun pagi-pagi..cuaca sejuk..hidung pun jadi sejuk (kalau running nose tu normal)
bangun je ade ciktan di hujung kaki, menumpang kehangatan ^^
insyaAllah ada lagi :)












































































rindu
2 Jun 2012
rindu detik itu
rindu abah dan umi
















rindu
16 Jun 2012
rindu waktu itu
makan.makan.makan...rindu
rindu ayah dan mek

Sunday, June 17, 2012

here

assalamualaikum
here i am..
where?
maktab lah..haha
datang awal sedikit
just to waste time..kui3~
tak la..datang awal boleh kemas barang awal..lepas tu boleh relaks puas-puas..hihihi

semalam naik bus..selama almost 8 hours tu..i think i spent almost 7 hours sleeping..haha
it was a double decker bus, my seat dekat atas and paling depan..best rupennye duk atas paling depan ni..true! tak tipu..sangat best...well...lagipon i tido je banyak..hihi
met ramai ramai ipg students in the same bus..

alhamdulillah kul 6 lebih sampai hostel..
sebab ada coursemate(ida kecik..hihi) yang naik bus tu jugak..so balik dengan orang yang pergi amik dia..alhamdulillah..selamat duit teksi..hihi~ thanks ^^

Thursday, June 14, 2012

kenapa lah

aduhai
kenapa lah....
di mulut kata it's okay
tapi dalam hati rasa mau nangis...huhu












*rindu sudah sama bantal kecik itu yang ditinggalkan di sana..huk3

Wednesday, June 13, 2012

ketika rajin

aiskrim oreo is coming..soon ^^

beku cepat-cepat dan bagi sedap ye..ditujukan kepada my dear oreo icecream dalam fridge

jika anda juga ingin mencuba untuk membuat aiskrim oreo ini..sila google la resipinya..ngeh3~ :p
sangat-sangat simple ^^

Friday, June 08, 2012

lokcheng




pertama kali ke pantai untuk cuti ini
pertama kali ke pantai yang tidak pernah pergi
dan juga
pertama kali ke pantai dengan memakai baju kurung
siapa kata tak boleh?
boleh saja kan?hihi ^^
tapi
hmm...angin kuat waktu tu
hmm...kena pulun kawal tudung
emm..nanti selepas ini nak cuba ke pantai dengan berjubah la pula ^^
atau
di waktu akan datang
dengan berpurdah mungkin..who knows~


jumpa seorang budak kecik ini di pantai
dia montel..mata sepet..hahak~
anak siapa entah
main dengan layang-layang :)




alhamdulillah
akhirnya dapat melepas rindu pada pantai
merasai angin pantai
menghirup udara segar di pantai
melihat ombak menghempas pepasir pantai
merasai lembut dan halus pasir di pantai
memang rindu ini jika lama tak ke pantai
cuma satu yang masih belum terlunas
ingin makan sate ikan atau lebih dikenali sebagai lokcheng (betul la kot ejaannya ^^)

ini lokcheng



cuti berbaki seminggu sahaja lagi
nasib baik tak perlu terlibat dengan KAGOM
boleh bercuti di rumah lagi..hihi
buku yang perlu dibaca masih berbaki tiga
tinggal seminggu lagi
walaupun dapat bersenang lenang di rumah
namun
ada debarnya juga di dalam hati
berdebar menantikan keputusan peperiksaan sem 3 yang lepas..takut..huhuhu~
mengharapkan yang terbaik dan berdoa untuk yang terbaik
untuk saya dan juga anda semua
semoga kita semua masih dapat bersama hingga ke sem 8..insyaAllah :)




Thursday, June 07, 2012

persoalan di minda

ROLnya sudah hilang ketika ini..matahari juga tidak dapat dilihat kerana sebelumnya awan kelam.hasil Nero.














pertemuan pertama kali itu
diharapkan ada yang baik dihadapannya


pertemuan yang ada sedikit gentar pada mulanya..namun mula selesa dan tenang dan agak gembira berada di dalam kalangan mereka di akhir pertemuan itu
berharap akan senantiasa mendapatkan rasa itu




minda masih penuh dengan persoalan-persoalan yang masih belum terjawab
terasa agak lama untuk menunggu jawapan-jawapan itu
namun
apa lagi yang mampu dilakukan
selain dari bersabar, bersabar, bersabar
dan juga berdoa kepada Tuhan Pemilik Segala Makhluk, Allah Azza Wajalla
kerana Dia Yang Maha Mengetahui tentang setiap sesuatu
dan Dia yang menentukan segalanya

Monday, June 04, 2012

3 hari

3 hari telah berlalu
yang akan sentiasa kekal di ingatan
InsyaAllah :)
tidak mampu untuk diceritakan
kerana ianya sangat... indescribable..
biarlah ia berkekalan
semoga yang jalan yang terbuka dihadapan
kerana kita memang berharap dengan sepenuh harapan
dengan rasa kasih dan cinta kepadaNya dan Rasulullah


juga hari yang mengembalikan memori manis bersama si dia..kawan sejak darjah satu..si meera
mengenang cerita-cerita
lagu-lagu yang dulunya hot yang kini sudah menjadi evergreen..ohho!ini best!
mengorek rahsia diri
tahu mereka annoyed.oh!
harap anda dapat bersabar dan menerima hingga ke akhirnya


akhirnya mereka sudah selamat dilangsungkan
barakallahu fiq..tahniah..
kepada semua pasangan yang telah melangsungkan ikatan suci lagi direstui dan diredhaiNya sepanjang cuti sekolah ini
semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhirnya dan hingga ke syurga Allah
sesungguhnya itu destinasi kita insyaAllah

Friday, June 01, 2012

phew~

nur amni zahirah.10 months.



assalam
hmm
okay
hari ni jumaat...cukup seminggu balik ke rumah utk bercuti
tadi pusing-pusing ke bandar kb keseorangan..tujuan nak beli tiket
balik hujan..pecut jugak sikit2..ngeh3~ 
and i was stunned by the rainbow through out my journey home

and just a few minutes ago
nak simpan tiket yg dibeli tu ke dalam beg duit
dan saya baru perasan bahawasanya
saya telah tertinggal I/C dan kad matrik saya di maktab
ooh...i'm feeling so goood...hahak~
and rasa macam nak buat expression muka macam budak dalam gambar itu..boleh tak?hihi
saya tertinggal mereka berdua di dalam pencil box..yang disimpan di dalam kotak..
kerana pada petang khamis dimana ketika paper last untuk final exam..sy meletakkan mereka di dalam pencil box..dan lupa mengeluarkan mereka..terus menyimpan pencil box itu
kad matrik tak penting pun
tp I/C tu..emm..kalu ada urusan yang nak kena guna I/C..tak boleh buat lah nampaknya
nasib baik driving license masih diletakkan di dalam beg
survive dengan itu lah nampaknya..hahaha
tapi....sedikit rasa seperti 'pendatang asing' lah..boleh tak eh nak rasa macam tu?hahaha
tapi ada orang cakap I/C takde penting sangat pun..
okay..menenangkan diri..hahahaha
lagipun
ianya tetap akan berada di sana sehingga saya kembali ke sana..hurmm...
begitulah nampaknya
phew~ what a life eh...

Rembulan Tenggelam di Wajahmu


alhamdulillah
selesai baca buku ini..
tapi masih menghadam dan mentafsir maksud disebalik buku ini
dah dapat sebenarnya
tapi
entahlah
baca buku ini rasa macam berada di indonesia saja
tp
overall
ianya agak best
setelah hampir ke pertengahannya hingga ke hujungnya
ketika di awal-awal itu agak merangkak untuk go through every pages
but at the end..it thrills me to know how it goes and to know how it ends
buku ini ialah tentang..
err..perlukah menceritakan secara detail?
nanti tadop thrill pulok orang lain nak baca..hihi
tapi
ianya tentang
seorang watak utama dalam buku itu..yang mempunyai lima persoalan besar dalam hidupnya
persoalan yang kebiasaannya orang-orang biasa akan bertanya
me too might have that kind of questions in my life but i don't remember because it's gone now
jadi
sekiranya anda ingin mengetahui apakah persoalan-persoalan itu..sila baca buku ini..keh3~


buku ini bertajuk rembulan tenggelam di wajahmu
kerana
watak utamanya selalu gemar melihat rembulan (full moon) [eh, so do i and err]
dia mendapat ketenangan semasa melihat rembulan
dan
disebalik rembulan yang bersinar terang dan indah itu
ada yang tersiratnya
anda mahu tahu??
sila baca sampai habis ye ^^ ;)