Sunday, November 18, 2012

hobi+makan+masak+and..

somewhere on Earth ^^


hobi terbaru ialah
or baru di'discover'..haha
apabila besendirian
suka memandang langit
melihat awan
dan apabila melihat awan yang pelbagai bentuk
suka menafsir atau mengimaginasi awan itu sebagai bentuk macam-macam
best buat gitu :D
cuba la jika ingin rasa juga ;)
ada hari tu..hari jumaat..tengok awan..pahtu nampak awan tu mcm bentuk anak dinosaur sedang tidur terlentang dengan kakinya ke atas..haha
pada suatu pagi hari tu di rumah..nampak satu awan berbentuk seekor swan dengan sayap yang pelik dan ada bentuk love yang kurang sempurna dekat lehernya
tadi petang..termenung di jendela..melihat langit..nampak awan berarak..mungkin hujan malam ini...kui3


berada di rumah untuk bercuti memang best
walaupun terpaksa menahan perasaan yang pelbagai..huhuhu..sabarlah hati
ramai orang suruh gemukkan diri..tapi nak buat macam mana..susah nak jadi gemuk lagi sekarang ni..mungkin jika anda jumpa saya selepas 10 tahun..saya akan jadi gemuk :p
dah seminggu lebih berada di rumah..tak pernah lagi saya tak makan banyak dan sokmo
asyik-asyik makan...asyik-asyik makan...
my mom pulak duk compare me and my sis
my sis makan sikit tapi cepat naik badan
me..makan banyak and sokmo tapi badan tak naik-naik
alhamdulillah..hehehe
banyak sudah kempunan yang sudah dilangsaikan..hehe
tapi banyak lagi in the list ni :D
sabar..cuti ade sebulan lagi..haha


cuti ini jugak
dengan azam untuk belajar masak lagi dan lagi dan lagi
asyik-asyik masak maggi je yang reti
so nak kena belajar masak la..nanti senang hati suami kalau isteri pandai masak..ahaks
and jimat..takde asyik pegi makan kat kedai je :D
tapi setakat ini..masih di tahap..haih..the learner still
huhuhu
but
yesterday done with coconut jelly..sedap!! :D
and char kuey teow coming soon (kerana kepingin char kuey teow yg di perlis..sebab sekarang di rumah..so akan cuba buat sendiri lah ;) )
bubur pulut hitam coming soon
nasi kerabu coming soon
sotong celup tepung coming soon (ini jikalau sotong takde mahal sangat..haha)
last tuesday pergi pantai irama dengan geng sekolah menengah..teringin nak cari sotong celup tepung..tapi sct yang kat sini diorang buat lain..teringin nak makan yang macam selalu makan kat perlis..huhu


untuk isi masa cuti selain dari makan..main game..cuba cari kerja
bertanya di sana sini
dapat yang jauh..kat parkson kb..dah la ada shif sampai kul 10 malam..tak dapat la nak terima kerja tu..though gajinye..wauuu..masyuk..haha
lastly dapat kerja sangat dekat dengan rumah..haha
5 minit pon xsampai pegi ngan moto
kerja kat tempat orang canting batik
tapi ni yang kecik je
bukan kilang batik yang besar
mereka asingkan kepada beberapa tempat..
disitu ada canting dengan warna
then pegi hantar kat tempat lain pulak before siap satu kain batik yang cantik yang akan dijual dengan harga beratus-ratus itu..hahaha
so what i did for the time being is tracing the drawing from a piece of batik yang telah dicanting dan diwarna onto a new piece of kain batik which is..of course white in colour..
soon..dunno when lah that soon..
they say they will want me to canting..yang guna lilin tu..
itu takut..sebab takut jadi rosak..huhu
but well..belum cuba belum tahu :)
kerja kali ni memang fun molek
waktu kerja start dalam kul 9 dan boleh balik ikut suka hati..haha
and dah 2 hari tak pegi keje sebab kain takde stok..best oh!
tapi boring lah pulak duk kat rumah doing nothing saje..haih
buku-buku pun takde untuk dibaca..huhu
ibarat macam balik ni balik duk bawah tempurung..sebab tak dapat nak membaca..hahaha


hahh..dah panjang sangat dah ni
dah tertunai dah kot hasrat anda yang berkenaan..kan? :p
nak pergi makan lagi lah :D

Saturday, November 17, 2012

now i knew

reminiscing that night
when listening to that for almost an hour
until i got nose bleed
it's so funny lah awak
really you know
when i reminisce it now
i always wanna laugh
now i knew
how it is
and
that makes me resisting for more

Thursday, November 08, 2012

khamis

khamis~
khamis 8 nov 2012 paling istimewa kot...kah3
pukul 3 pagi hidung berdarah
sejam layan 'main bubbles'
pukul 4 pagi kemas bilik sampai pukul 5 pagi lebih
tak tido lagi ini malam
pukul 7 pagi gerak keluar dari ipg
dekat pukul 8 loya nak muntah sebab angin (kalah orang yang pregnant..adehla..haha)
pukul 8.30 pagi naik bus dan gerak keluar dari perlis
tido all the way the journey tapi banyak terganggu dengan seni bunyi penumpang bas tu
almost nak kena tinggal time stop rest sebab keluar pergi solat lewat..fuhh
pukul 6 petang sampai di kota bharu..hoyeah!
akhirnya dapat hirup udara kelantan kembali
pukul 7.30 malam baru dapat sampai di rumah alhamdulillah..huhu..menunggu orang datang ambil
kena kemas bilik sendiri..layanan paling istimewa
santap nasi dengan daging masak kurma..oh heaven!
bestnya duk kat rumah..boleh makan banyak-banyak..duit tak habis banyak..wohhoo!!
tapi walaubagaimanapun bakal tetap merindui di sana..sebab bantal bucuk telah ditinggalkan di sana..huhu
dan merindui~

bagi makan ikan kat tasik hanafi

Wednesday, November 07, 2012

alhamdulillah

alhamdulillah it's over
sem 4 is over
now it's time to berserah padaNya
He knows what's the best for us all :) ^^

now it's time to...enjoy life for a month n a half
yippee!!!!
hak3


going back to kelantan tomorrow
hoyeah!!

Monday, November 05, 2012

reminiscing

now the clock on my lappy's desktop showed 3.36 am
haven't sleep yet tonight..or so called tonight as now it should be called morning..haha
i think it serve me well as i had been sleeping a lot through the day..and being awake for the rest of the night..wohho!
and now i'm still trying to go through all the notes and slides and comprehend it well..as my mind always being disturbed by all those good memories..made me reminiscing it a lot..when i'm trying to digest all those things that i need to understand to answer later's paper well..the paper ought to be at 8.30 'til 11 am.
i gotta be holding myself well tomorrow..cuz i might have sleepiness/dizziness/'kepala tak berapa betul'..but gotta go through the 2 and a half hours paper..of teaching of grammar..it might sound easy..but the truth is it won't be..huhuhu
this is the first time that i did like this..
staying awake for the rest of the night where i'm going to sit for a paper the next morning..oh!

just now had a rest..for..ahaha..more than an hour..spent at youtube channel..adoi!