Wednesday, March 20, 2013

makan ayam KFC sedap

sakitnya luka kena pisau tu aku sendiri ja yang rasa betapa pedihnya kesan tu hampa tau dak..apatah lagi kalau dihiris lagi dihiris lagi dan terus dihiris lagi di tempat luka yang sama tanpa luka sebelumnya masih belum kering..tak ke betapa banyak duit yang perlu dihabiskan utk beli plaster nak menampal luka tu..sampaikan syarikat buat plaster luka dah kaya raya dah tauke dia..sebab aku asyik luka dihiris pisau dan asyik kena beli plaster utk cuba tutup luka tu..tapi tetap tak mampu utk mengubati luka tersebut..sebabnya...kan dah cakap kat atas tu..
apa gunanya berkata sebegitu jika di depan muka baik dan di belakang tetap mengata..apa gunanya berkata akan menyokong jika dihebohkan jika di belakang tetap mengutuk..
memang mengutuk mengata ini sangat seronok..takdak orang akan kata buat suma keja tu tak seronok aih! ianya seseronok makan ayam KFC ketika perut tengan kelaparan dan duit elaun tengah masyuk berkepuk lagi..whew~ enak..sangat enak.. dan keenakan memakan ayam KFC tersebut akan menjadi igauan anda apabila kelaparan tapi duit elaun telah semakin berkurang..

*post di atas tiada kena mengena dengan yang telah meninggal dunia dan merupakan kerajinan jari-jemari untuk menekan kekunci komputer riba berjenama  HPCompac semata-mata*

l.a.i.

leis an ifreann you fb..gurgurgurgurgurgurgurgurgurgurgurgurgur

Sunday, March 17, 2013

done!


Sherlock Holmes Volume I by Sir Arthur Conan  Doyle
finally done it today..after about 2 months..hahak
that's kinda long for me
but what to do
masuk february nd dmarch ni busy with so much works..huhu
but finally accomplished that one
the pages pon 1059..kui3
ada yg Volume II to be read soon
tapi nak baca Aku Bercerita by RAM dulu..hihik
and three more books to be read later on..hohoho

Thursday, March 07, 2013

kecik lagi


 salam pagi khamis yang tak perlu turun awal utk berkumpul :D boleh bermalas-malasan lagi (tapi sangat berharap dapat buat kerja pagi ini..huhu)

tetiba rasa nak bercerita tentang satu kisah yang berlaku ke atah sorang budak tu..ketika kecik lagi..time umur 3/4 tahun mungkin

pada suatu hari dia berjalan-jalan dengan kakaknya..berpimpin tangan..menyusuri jalan kampung..ketika itu masih tinggal di kampung..dan di kampung, it's normal kalau ada pokok-pokok kecil di tepi-tepi jalan (small bushes yang bukan sampai boleh jadi belukar)
berjalan berpimpin tangan..kakaknya di sebelah kirinya dan memegang tangan kirinya..dan tangan kanannya pula merayap-rayap menyentuh dan mengutip buah-buah pohon senduduk yang terdapat di tepi jalan
dan dengan rasa ingin tahu yang biasa dalam diri kanak-kanak...dia telah menyumbat buah pohon senduduk tersebut ke dalam hidung..tak pasti sebelah kiri atau sebelah kanan..and nothing happened yet..dia masih berlagak normal..
setelah puas berjalan dan hari sudah semakin gelap..maka mereka berdua pun pulang ke rumah..
apabila hari sudah hampir malam..dan dengan kondisi hidungnya yang masih tersumbat dengan buah senduduk itu..dia mula merasa tidak selesa dan sakit..dan dia sendiri cuba membuangnya namun tidak berjaya
maka semasa emaknya mahu memandikannya..tidak menyatakan bahawa hidungnya terasa sakit..apabila emaknya pula mencuba untuk mengeluarkan buah senduduk itu dari hidungnya dan tidak berjaya..
makanya..
mereka memanggil ambulans untuk membawa dia ke hospital untuk membuang buah senduduk tersebut..
akhirnya berjaya..dan pengalaman baginya kecik-kecik lagi dah buat hal sampai terpaksa naik ambulans dan masuk hospital..hahaha

ini ialah pohon senduduk..bunganya



buah pohon senduduk yang buahnya disumbat ke dalam hidung oleh kanak-kanak tersebut
                         

buah senduduk..apabila ia masak seperti..boleh dimakan..rasannya manis :D
                           

Tuesday, February 26, 2013

people

"terrible all these people"
ayat tu memang buat aku rasa nk bagi penampaq je tadi..hahh...dlm hati dh..ughh..tp alhamdulillah dapat control and buat dunno je depan that particular person.
memang tau sangat nk bg ayat sebab kerja orang
yeah! kerja awak sangat la perfect kan..sy sanjung awak.heh!
tu dh explain everything dh tu..
saya berdoa semoga anda dapat karma

Monday, February 25, 2013

hey it's Monday!

Assalamualaikum
Allah..
penat, rase nak tido..
dan rasa mahu melantak instant mee cintan cup..sedang menunggu utk dimakan agaknya tu..haha


oh hari ini..isnin
people normally have bad hair day..that will go for those who didn't wear tudung..so for people who wears tudung i think it is bad hijab day
and so i had one today
felt upset with my newly bought akel tudung with light green colour that i wore today cuz it doesn't seem to be upsetting me as the other akel tudung are easy to handle..but i can't upset wearing it easily though..huhu

and in the evening all of us in semester 5 need to come down to the astaka and field for the KOT this year every evening as the real KOT will be on this Friday
so the situation that had happened this evening was
our class was supposed to be incharge for 'security and first aid'
actually pbsm's group from sem 3 need to be on duty for every evening as they already arranged the timetable who are supposed to be on duty every day..but......only two person show themself..oh! so we (the class who is in charge for that) need to do the work to replace the pbsm
and....the time went by without anything happened yet..and til past three the was two persons who's injured..and so..k.jiha and me..i picked up the first aid kit and she picked up the ice plastic and running there..she initially want to go behind the astaka but i think that will prolong the time..so i ran on the field..where..there were sooo many other people who's been watching the events..and so they watched us..running past them..with the first air kit and ice in plastic..and they were..i dunno whether it's cheering or shouting..and we felt sooo awkward..and tired running to the place where the injured person were laying..upon reached them i felt like i want to faint cuz tired of running..hahaha
and after that we decided just to stay at the field to get ready for other might injured people..as there were..it's been really an evening..hahaha
oh and plus..it's been raining..all evening..towards the end of the games the rain just became more heavier..as i wore my hat and it got so wet..

and tomorrow..
my class..
we're going for the BIG for this sem which is Bench-Marking where we need to go to high-performing school and..do what we need to do..yeah! it's more like a visit to that school..hahaha
and we're going to SMS Sultan Mohamad Jiwa in Sungai Petani..
and i heard they're planning to go somewhere after that..maybe we'll go to village mall..or..let just see what they'll decide..i'll just follow..

i want to watch cloud atlas! and jack, the giant slayer..
and can't wait to receive the BB1M..
and..

okay..really hungryyy now.....
so okay bye..
haha

Tuesday, February 19, 2013

nasi goreng tomyam




alkisah rasa meccok..
tadi petang setelah berjalan dari astaka dan sampai ke cafe lebih kurang pukul 6.25..dekat-dekat 6.30 la..
ordered nasi goreng tomyam..
ketika di astaka sudah rasa starving..
setelah puas menunggu dan berkali-kali tanya..pukul 7 malam baru dapat my order..
dan sehingga hilang semula rasa starving td..
dan berazam dah tak mau pergi beli nasi di cafe itu time petang..
dari lapar sikit sampai jadi rasa kebulur and sampai hilang mood nak makan..

Monday, January 28, 2013

S.H.


another mission to be accomplish..hope that i won't be taking too much time on this..haha
already spent almost two weeks..wuaa

Tuesday, January 15, 2013

unexpected




a very unexpected gift from Reader Digest's..first time ever..hak3
al-kisahnya this book had arrived in december lg..which is during the holiday..
so today..a friend told me to go to hep and asked for my post
and i didn't expect anything
so the kakak at hep kaunter showed it to me..asked me whether i ordered anything or not..and asked for my matrix kad..and told me to open the wrapper..after i saw the reader digest's sign..i definitely sure that it's mine..haha
the story started when i filled in the questionnaires form in RD August and sent it..and lucky me(alhamdulillah)..i got this..
but..as it is very thick..hard cover lg..rasa sayang nk belek2..haha..rasa macam nak simpan as library collection ja..haha
but..surely gonna make use of it later on ^_^

Friday, January 04, 2013

first of

first post of 2013 ^^

dunno what kinda flower it is..but nice one



love the expression freezing..finally able to capture something like this..haha..and starting to really love capturing something spontaneous like this